Гурток макраме «РАЙДУГА»

Гурток макраме 
«РАЙДУГА»
(​Недуха Т. А.)

Напрям: художньо-естетичний
(декоративно-ужитковий профіль навчання)
 

 

Про гурток

Навчаючись у гуртку, учні ознайомлюються історією розвитку вузликового плетіння в різних країнах світу, в Україні, опановують мистецтво макраме від простого до складнішого, складають орнаментальні композиції, плетуть оригінальні декоративні вироби. Значна увага на заняттях приділяється розвитку фантазії, художнього смаку, творчої уяви учнів, вихованню доброти, поваги, взаємодопомоги, працелюбства.

Вік від 6 до 12 років.

Програма

Метою програми є формування компетентностей особистості засобами мистецтва макраме.

Основні завдання полягають у формуванні таких компетентностей:

1.                Пізнавальна компетентність, яка полягає у ознайомленні з одним із найцікавіших видів декоративно-прикладного мистецтва - макраме; українськими та традиціями, звичаями, символами інших народів.

2.                Практична компетентність, яка полягає у оволодінні технікою макраме, формуванні вміння плести основні вузли і візерунки, виготовляти різноманітні вироби у техніці макраме.

3.                Творча компетентність, яка забезпечує розвиток художнього смаку, творчої уяви, фантазії, вироблення індивідуального стилю роботи; майстерності при виконанні виробу, створення оригінальних виробів.

4.                Соціальна компетентність, яка полягає у вихованні патріотизму, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу, а також інших націй та народів; вихованні доброти, поваги, взаємодопомоги, культури праці.


Заходи

Участь у міжнародних, всеукраїнських, міських конкурсах, виставках, фестивалях.